بزن بریم
منوی دسته بندی

پس انداز کردن را با این ۱۵ راهکار شروع کنید

  • تا به حال احساس کرده‌اید که هرچقدر هم که تلاش می‌کنید، باز هم نمی‌توانید پولی را پس انداز کنید؟ فکر می‌کنید پیدا کردن راه‌هایی برای پس انداز پول برای شما غیرممکن است؟ شاید نیت انجام این کار را داشته باشید و حتی تلاش کنید که مخارج خود را کاهش دهید، ولی همیشه چیزی پیش می‌آید و تمام درآمد شما خرج می‌شود. هر چیزی ممکن است در زندگی رخ دهد: ماشین شما به لاستیک‌های جدیدی احتیاج پیدا می‌کند، یکی از وسایل خانه خراب می‌شوند، خانه شما نیاز به تعمیر پیدا می‌کند و یا هر چیز دیگری. در مجموع، اتفاقات زیادی ممکن است رخ دهند که اولویت بیشتری نسبت به پس انداز پول دارند و ناچار به خرج درآمد خود می‌شوید.
  • حقیقت این است که شما نیازی ندارید تا همه چیز به‌صورت خیلی جادویی در یک خط و انطباق قرار بگیرند تا بتوانید پس انداز کردن را شروع کنید. اگر منتظر زمان مناسب برای پس انداز کردن باشید، این زمان هرگز ظاهر نمی‌شود! بنابراین، بهترین زمان برای شروع این کار، همین الان است.
  • با این حال، خبر خوب اینکه راه‌های زیادی برای شروع پس انداز کردن وجود دارد و با استفاده از صرفه‌جویی‌های جزئی در مخارج خود،  می‌توانید این کار را شروع کنید. در این مقاله به معرفی ۱۵ نکته و ترفند برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها و پس انداز پول می‌پردازیم. این نکات به شما کمک می‌کنند تا هزینه‌های خود را کاهش داده و در کمترین زمان ممکن در مسیر صرفه‌جویی و پس انداز قرار بگیرید.
  • ۱۵ روش عملی برای پس انداز کردن
  • ۱. با قرض و بدهی خداحافظی کنید
  • پرداخت بدهی‌های ماهانه بزرگ‌ترین مانع در راه پس انداز هستند. این پرداخت‌ها در واقع بخش زیادی از درآمد شما را به خود اختصاص می‌دهند. بدهی‌ها در واقع درآمد شما را از بین می‌برند؛ بنابراین، شاید وقت آن رسیده باشد که از شر بدهی‌ها خلاص شوید. ساده‌ترین راه برای انجام این کار، استفاده از روش گلوله برفی است. بر اساس این روش، شما با پرداخت کوچک‌ترین بدهی‌ها شروع کرده و به‌مرور بزرگ‌ترین‌ها را نیز پرداخت می‌کنید. در ابتدا شاید تصور کنید که این کار خیلی دشوار است، ولی نگران نباشید. زمانی که درآمد شما آزاد شد، آنگاه می‌توانید برای آن‌ها برنامه‌ریزی کرده و پس انداز کردن خود را شروع کنید. البته در نظر داشته باشید، منظور ما از بدهی‌های بی‌فایده، پرداخت اقساط وام‌هایی نیست که به قصد سرمایه‌گذاری گرفته شده بودند. چراکه در این حالت، شما به مرور زمان مشغول سرمایه‌گذاری و همان پس انداز هستید و این کار هیچ ایرادی ندارد.
  • چقدر و از چه سنی به بچه ها پول تو جیبی بدهیم؟ ( و نکاتی در مورد آموزش پس انداز )
  • ۲. بودجه خرید خواروبار را کاهش دهید
  • خیلی از مردم زمانی که بودجه‌بندی درآمد خود را آغاز می‌کنند، از بودجه و هزینه‌های اختصاص پیدا کرده به بخش خواروبار شگفت‌زده می‌شوند. برای خیلی‌ها واقعاً عجیب است که می‌فهمند هر ماه چقدر در فروشگاه‌های غذایی خرج می‌کنند. راه‌رفتن در راهروهای فروشگاه‌ها و برداشتن وسایل و خوراکی‌های مختلف واقعاً کار آسان و حتی لذت بخشی است. اما همین خریدهای کوچک روی هم رفته مبالغ چشمگیری شده و بودجه زیادی را به باد می‌دهند.
  • روش‌های مختلفی برای صرفه‌جویی در این بخش از هزینه‌ها وجود دارد. ولی ساده و معقول‌ترین آن‌ها، برنامه‌ریزی برای وعده‌های غذایی و خرید آگاهانه است. یعنی هر هفته به موجودی کالا و خوراکی‌های خود نگاه کرده و تنها اقلام موردنیاز را بخرید. البته این کار کاملاً منطقی است، واقعاً چرا باید مازاد نیاز خرید کنید و یا اینکه جنسی که در خانه موجود است را مجدداً بخرید؟
  • اگر می‌خواهید هم در هزینه و هم در زمان خود صرفه‌جویی کنید، خرید آنلاین را انتخاب کنید. فروشگاه‌های مختلف، مثل دیجی‌کالا، امروز تمام وسایل مورد نیازتان را برای شما ارسال می‌کنند؛ بنابراین دیگر با قدم زدن در میان قفسه‌ها و دیدن خوراکی‌ها وسوسه نمی‌شوید آن‌ها را بخرید و تنها وسایل ضروری را سفارش می‌دهید. به عبارت دیگر، با استفاده از خرید آنلاین شما تنها به لیست اقلام موردنیاز پایبند بوده و خریدهای هیجانی نمی‌کنید.
  • ۳. اشتراک‌های خود را کاهش دهید
  • امروزه سرویس‌های پخش و سرگرمی اینترنتی مختلفی راه‌اندازی شده‌اند. شما ممکن است در چند سرویس مختلف ثبت‌نام کرده و حق اشتراک پرداخت کنید. حالا وقت آن است که در عضویت خود بازنگری کنید. تنها سرویس‌هایی را نگه دارید که همچنان و همیشه از آن‌ها استفاده می‌کنید. اشتراک‌های کمتر استفاده شده را لغو کنید. اگر بعد از مدتی متوجه شدید که واقعاً به آن سرویس احتیاج داشتید، هیچ مشکلی نیست و مجدداً می‌توانید آن را سفارش داده و تمدید کنید. یادتان باشد، برخی از این سرویس‌ها به شما امکان می‌دهند که چندنفره و به‌صورت هم‌زمان از آن‌ها استفاده کنید. به این شکل،  می‌توانید با دوستان و یا خانواده خود مشترک شده و در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید.
  • ۱۰ روش برای کاهش استرس و پس انداز پول به سبک زندگی مینیمالیستی
  • ۴. برندها را فراموش کنید
  • یکی از بهترین و آسان‌ترین راه‌ها برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها، فراموش کردن نام برندها است. حتماً می‌دانید که قیمت محصولات و خدمات برندها چقدر بیشتر از نمونه‌های کمتر شناخته‌شده آن‌ها است. ولی در واقعیت، معمولاً تنها چیزی که در مورد محصولات برند و شناخته شده بهتر است، شیوه‌های بازاریابی آن‌ها است. این موضوع در تمام محصولات صدق می‌کند: از پوشاک گرفته،  تا داروها، مواد غذایی، لوازم‌خانگی و … خیلی از محصولات قیمت ارزان‌تری نسبت به نمونه‌های شناخته شده آن‌ها دارند، ولی به همان خوبی و با همان کیفیت کار می‌کنند.
  • ۵. به‌صورت خودکار پس انداز کنید
  • آیا می‌دانستید حتی بدون اینکه خودتان بدانید هم می‌توانید پس انداز کنید؟ این یکی از هوشمندانه‌ترین روش‌ها برای پس انداز کردن است. تنها کافی است حساب بانکی خودتان را طوری تنظیم کنید که در هر ماه و در تاریخ مقرر مبلغی را از حساب اصلی شما برداشت کرده و به حساب پس انداز شما واریز کند. برای شروع می‌توانید از مبالغ کمتری آغاز کرده و به مرور آن را افزایش دهید.
  • ۶. درآمدهای اضافی را عاقلانه خرج کنید
  • گاهی اوقات مقداری پول اضافه و پیش‌بینی نشده دریافت می‌کنید. مثلاً ممکن است پاداش خوبی برای تمام کارکنان شرکت واریز شود. در چنین شرایطی، باید مراقب باشید که آن‌ها را به‌خوبی و عاقلانه خرج می‌کنید.
  • اگر هنوز در زندگی خود بدهی دارید، یکی از بهترین تصمیم‌ها این است که از این درآمد اضافی برای پرداخت بدهی خود استفاده کنید. شما همچنین می‌توانید مقداری از آن را به پس انداز کردن اختصاص دهید. علاوه بر این، انتقال بخشی از پول به‌حساب و صندوق اضطراری (پولی که تنها در مواقع ضروری و اضطراری اجازه برداشت آن را دارید) می‌تواند رویکرد جالب و مناسبی باشد.
  • ۷. کاهش هزینه‌های انرژی
  • آیا می‌دانستید با انجام چند تغیر می‌توانید در هزینه قبض‌های مصرفی خانه خود صرفه‌جویی کنید؟ این تغییرها گاهی اوقات می‌تواند به‌سادگی کوتاه‌کردن مدت‌زمان دوش گرفتن و یا درزگیری درب و پنجره‌های خانه برای کاهش هدررفت انرژی باشد. پوشیدن مقداری لباس اضافه در زمستان و صرفه‌جویی در مصرف گاز و یا استفاده از لامپ‌های LED همگی می‌تواند به کاهش مبلغ قبض‌های پرداختی شما کمک کند.
  • خیلی از وسایل و لوازم‌خانگی جدید کم‌مصرف و بهینه هستند، ولی خرید آن‌ها گران‌قیمت است. با پس انداز ماهیانه و به‌مرور می‌توانید وسایل منزل خود را نو و جدید کرده و هم از مزیت مدرن بودن و هم از مزیت کاهش مصرف انرژی آن‌ها بهره ببرید.
  • ۸. بیرون غذا نخورید
  • کاملاً واضح و پذیرفته‌شده است که تهیه و پخت غذا در خانه خیلی ارزان و به‌صرفه‌تر از خرید غذای آماده از رستوران‌ها و مراکز تهیه غذا است. این تفاوت در برخی کشورها ممکن است کمتر باشد، ولی در برخی دیگر تفاوت بسیار چشمگیر است. اگر جزو آن دسته افرادی هستید که چند وعده را در طول هفته بیرون خانه غذا می‌خورید، بهتر است در این رویکرد تغییر نظر داشته باشید.
  • اگر ناهار را در محل کار صرف می‌کنید و آن را از جایی سفارش می‌دهید، بهتر است غذای خود را از خانه آماده کرده و با خود به محل کار ببرید. تنها کافی است چند هفته این کار را تمرین کنید تا متوجه مبلغ چشمگیری که در هزینه‌های شما صرفه‌جویی شده بشوید.
  • ۹. تخفیف بگیرید
  • تخفیف گرفتن در برخی فرهنگ‌ها چندان متداول نیست و در صورت وجود تخفیف هم مبلغ آن چشمگیر نیست. ولی در فرهنگ ما ایرانی‌ها،  تخفیف گرفتن بسیار متداول و شناخت شده است. گاهی اوقات با تخفیف گرفتن و کمی چانه زدن می‌توانید مبلغ چشمگیری را کاهش داده و سود کنید.
  • از سوی دیگر، با ظهور و استقبال از فروشگاه‌های آنلاین، بحث چانه زدن و تخفیف گرفتن جای خود را به تخفیف‌های ارائه شده روی محصولات داده است. از این فرصت می‌توانید استفاده کرده از میان تخفیف‌های ارائه شده، کالاهایی که به‌زودی به آن‌ها احتیاج پیدا خواهید کرد را خریداری کنید.
  • ۱۰. در هزینه‌های موبایل صرفه‌جویی کنید
  • برخی افراد هر ماه باید مبلغ زیادی را بابت قبض موبایل خود پرداخت کنند. روش‌های مختلفی برای صرفه‌جویی در این هزینه‌ها وجود دارد. ساده‌ترین روش،  کاهش و مدیریت مصرف است. ولی روش‌های دیگری، مثل استفاده از بسته‌های تشویقی نیز وجود دارند. اگر از اینترنت همراه استفاده می‌کنید، شاید بهتر باشد به فکر تهیه اینترنت ثابت ADSL باشید، چراکه مبالغ پرداختی برای این اینترنت‌ها بسیار مقرون به صرفه‌تر است.
  • ۱۱. هیچ خرجی نکنید
  • این مورد کاملاً سخت‌گیرانه بوده و مخصوص افرادی است که واقعاً قصد دارند هرکاری را برای کاهش هزینه‌های خود انجام دهند. خودتان را وارد چالش خرج نکردن کنید، تا جایی که می‌توانید برای چیزی خرج نکنید. این کار شاید مستلزم پیاده‌روی بیشتر در مسیر شغلی، سرکوب کردن میل به خوردن برخی غذاها، چشم‌پوشی از کهنه بودن برخی وسایل و یا خوردن وعده‌های تکراری باشد.
  • با این حال، این چالش نمی‌تواند خیلی طولانی باشد و تنها برای چند هفته آن را ادامه دهید. بعد از مدتی که آن را با موفقیت ادامه دادید، یک جایزه برای خودتان در نظر بگیرید. البته بهتر است میزان صرفه‌جویی خودتان را هم اندازه‌گیری کنید. شاید واقعاً این روش برای سبک زندگی شما مناسب نباشد و نتوانید مبلغ خاصی را صرفه‌جویی و پس انداز کنید.
  • ۱۲. هرچیزی را خودتان بسازید
  • قبل از اینکه سفارش خرید یک قفسه، یک نیمکت و یا هر چیزی را ثبت کنید، به این فکر کنید که آیا خودتان هم می‌توانید آن را تولید کنید؟ امروزه به لطف اینترنت، آموزش‌های کامل و جامعی در دسترس است که خودتان کارها را انجام داده و وسایل را بسازید. تنها کافی است اسم کالا موردنظر و عبارت DIY را گوگل کنید تا طیف زیادی از ویدئوهای آموزشی و مقالات به شما نمایش داده شود.
  • البته یادتان باشد، این روش برای تمام کالاها و محصولات کارایی ندارد. از سوی دیگر، برای انجام برخی کارها احتیاج به ابزار دارید که خرید آن‌ها خود می‌تواند هزینه‌ای اضافه برای شما به همراه داشته باشد. علاوه بر این، کیفیت کالای دست‌ساز شما به‌احتمال زیاد با نمونه‌های کارگاهی و آماده‌ی آن قابل‌رقابت نباشد. بااین‌حال، تمام جوانب را بسنجید. انجام کارها در خانه در بسیاری از موارد امکان‌پذیر است. همه چیز را بسنجید، شاید واقعاً برای شما صرفه اقتصادی داشته باشد و به پس انداز کردن شما کمک کند.
  • ۱۳. کافی‌شاپ رفتن را حذف کنید
  • کافی‌شاپ رفتن را نمی‌توان جزو کارهای ضروری در زندگی دانست و حذف آن به نظر آسیبی به کسی وارد نمی‌کند. تا جای ممکن از این کار خودداری کنید و متوجه افزایش قدرت پس انداز کردن خود خواهید شد. البته خوراکی‌های کافی‌شاپی را می‌توان با نمونه‌های خیلی ارزان‌تر نیز جایگزین کرد. خیلی از خوراکی‌هایی که در کافی‌شاپ سفارش می‌دهید را می‌توانید با قیمت‌هایی بسیار کمتر خودتان تهیه کنید. از تمام سالادها و نوشیدنی‌ها گرفته، تا هرکدام از کیک‌ها. به‌عنوان مثال،  انواع نوشیدنی‌ها را خودتان هم می‌توانید در منزل تهیه کرده و میل کنید. کیک‌ها نیز در فروشگاه‌ها قنادی‌ها بسیار ارزان‌تر قابل دسترس هستند.
  • ۱۴. کتابخانه‌ها دوست شما هستند
  • کتاب خواندن قطعاً یکی از بهترین عادات هر فرد می‌تواند باشد و قصد نداریم به شما توصیه کنیم که در کتاب خواندن هم صرفه‌جویی کنید! ولی، قبل از اینکه کتاب مورد علاقه خودتان را به سبد خرید اضافه کنید، نگاهی به موجودی کتابخانه نزدیک محل زندگی خودتان داشته باشید. شاید بتوانید این کتاب را با قیمت خیلی ارزان و ناچیزتری از آنجا قرض بگیرید. امروزه نسخه‌های دیجیتالی و صوتی کتاب‌ها هم در دسترس هستند که از لحاظ قیمتی خیلی به‌صرفه‌تر از خرید نسخه‌های فیزیکی کتاب هستند.
  • جدا از بحث صرفه‌جویی هر هزینه‌ها و پس انداز کردن،  خرید کمتر کتاب‌های فیزیکی نوعی کمک به محیط زیست نیز شمرده می‌شود.
  • ۱۵. ایرانگردی را فراموش نکنید
  • سفر و گردش می‌تواند هزینه زیادی داشته باشد. برای کاهش این هزینه‌ها می‌توانید چند رویکرد را پیش بگیرید. اول اینکه سفر و گردش‌های خود را لغو کنید! که این مورد را ما اصلاً پیشنهاد نمی‌کنیم. پیشنهاد ما، اقتصادی کردن سفرهای شما است. به‌جای اینکه پول خودتان را صرف سفرهای خارجه کنید و یا اینکه به استان‌های دور سفر کنید، وقتتان را به بازدید و تماشای جاذبه‌های نزدیک به شهر خودتان اختصاص دهید. در مجموع، هرچه مقصد شما دورتر و سفر شما طولانی‌تر باشد، هزینه‌ها بیشتر افزایش پیدا می‌کنند. بنابراین بهترین کار این است که مقاصد نزدیک‌تری انتخاب کرده و مدت زمان سفر را کمی کاهش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید